Od pece až na stůl: Jak vzniká kouzlo naší pekárny

Od pece až na stůl: Jak vzniká kouzlo naší pekárny

Za každým naším výrobkem je cesta. Nezačíná objednávkou a nekončí prodejem. Začíná rukama, které zpracovávají těsto, a končí až ve chvíli, kdy se první sousto dotkne stolu, světla, a ticha před dalším kouskem.


Ráno začíná tiše, těstem

Každý den v Royal Sweet Bakery začíná v čase, kdy město ještě spí. Kvasnice, máslo, mouka. Základ, který známe zpaměti. Žádné stroje. Jen ruce, mísa a klid. Když těsto dýchá, my dýcháme s ním.

Pečení je okamžik

Na peci záleží. Ale ještě víc záleží na tom, kdo u ní stojí. Sledujeme barvu, strukturu, zvuk, jak pečivo „mluví“. Když je hotové, poznáme to nejen pohledem, ale i podle vůně, která naplní provozovnu. To je signál. Hotovo. Kouzlo je na světě.

Každý kus má svůj účel

Někdo přijde pro trdelník ke kávě. Jiný potřebuje sladkost k odpolednímu tichu. A někteří si jen sednou a pozorují, jak se peče. Věříme, že každý výrobek má někomu udělat malou radost, a proto mu ji předáme co nejčerstvěji.

Neprodáváme produkty. Přinášíme chvíle, které voní, chutnají a zůstávají v paměti. Od pece až na stůl.